Kamagurka en Herr Seele richten eigen uitgeverij op

Kamagurka en Herr Seele nemen het heft in eigen hand en richten een uitgeverij op. Dat heeft Herr Seele bekend gemaakt op Radio 1. De uitgeverij met de naam Hoek Af gaat alle verhalen van Cowboy Henk uitgeven. Het eerste boek verschijnt al volgende maand, en is via internet te bestellen.

Cowboy Henk van Kamagurka en Herr SeeleHet oprichten van een eigen uitgeverij is uit nood geboren, vertelt Herr Seele. ‘Uitgeverijen zijn een beetje bang geworden. Ze kiezen voor zekerheid.’ Ondanks enkele uitgaven uit het verleden bij Standaard Uitgeverij en uitgeverij Loempia zijn de strips van Cowboy Henk niet meer te koop. ‘Terwijl de theorie van een strip net is om in reeksen te verkopen.’

Daarom gaan Kamagurka en Herr Seele het nu zelf doen, want via internet is dat tegenwoordig een stuk makkelijker dan vroeger. Elk album heeft een oplage van 500 à 1000 exemplaren. ‘Het gaat intussen om 35 boeken, maar niemand doet daar iets mee. Wij willen die humor van ‘de beste stripheld ter wereld’ behouden.’ Ook werk dat door Humo geweigerd werd, wil Herr Seele nu publiceren. Later kan daar ook werk van andere tekenaars bij komen. Elk album heeft hetzelfde kenmerk: één afgeronde hoek.

Overigens is er nog geen website van Hoek Af te vinden, dus een linkje hou je nog tegoed.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*