stripnieuws

Twee awards voor Terugkeer van de Wespendief op filmfestival

8 november 2017
Stripjournaal

De verfilming van het stripboek De Terugkeer van de Wespendief is in de prijzen gevallen op het Slemani International Filmfestival. De telefilm kreeg de award voor Beste Film, en hoofdrolspeler Benja Bruijning werd bekroond als beste acteur.

De internationale filmposter van De Terugkeer van de Wespendief

De filmposter van De Terugkeer van de Wespendief

De film is gebaseerd op de graphic novel van Aimée de Jongh en is eerder dit jaar door AVROTROS uitgezonden op tv. Het filmfestival is voor de tweede keer georganiseerd in Koerdisch Irak. Dat was ook meteen de reden dat de makers van de film er niet bij waren, want de regio is onrustig doordat er laatst een referendum is geweest over onafhankelijkheid van de Koerden. De Iraakse overheid heeft daarom een vliegverbod voor die regio ingesteld.

Lees ook: 'Film De Terugkeer van de Wespendief is super'

Verschil tussen strip en film

Er zijn wel wat dingen anders in de film dan in het stripboek, vertelde Aimée eerder tegen Stripjournaal. ‘Er zijn wel wat verhaallijnen anders en er zitten nieuwe personages in’, vertelt Aimée, ‘maar sommige scènes zijn nog één op één zoals in het boek.’ Een verschil is bijvoorbeeld dat de vrouw van Simon in de film zwanger is, waardoor zij ook weer haar heel eigen verhaallijn krijgt. En de pestkop van vroeger heeft een prominentere rol in de film, hij komt als volwassene weer terug. ‘Dat is wel goed, want daardoor krijgt Simon meer schuldgevoel.’

De film is nog steeds terug te vinden op Uitzending Gemist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *