stripnieuws

Stripjournaal gaat samenwerken met StripGlossy

16 november 2017
Stripjournaal

Stripjournaal en de StripGlossy slaan de handen ineen. We gaan samenwerken om een sterk platform voor berichtgeving over strips te vormen, zowel in print als online.

Cover van de nieuwste StripGlossy door Charel Cambré.

Cover van de nieuwste StripGlossy door Charel Cambré.

StripGlossy en Stripjournaal blijven doen wat ze deden, door ieder op hun eigen manier strips voor het voetlicht te brengen. Maar we hebben een gezamenlijk doel: strips uit de nerdy hoek trekken en niet alleen de klassieke stripliefhebber bereiken, maar juist het grote publiek. Door samenwerking kunnen we elkaar daarin ondersteunen. Zo kunnen adverteerders voortaan een combi-pakket krijgen, waarmee ze niet alleen in StripGlossy adverteren, maar ook online bij Stripjournaal. Verder verschijnt er een column van Stripjournaal-beheerder Robin Vinck in StripGlossy, en is het nieuws over StripGlossy voortaan als eerste te vinden bij Stripjournaal.

Journalistiek

Uitgever Seb van der Kaaden van StripGlossy over Stripjournaal: 'Robin Vinck benadert stripnieuws op een journalistieke manier. Hij laat alle relevante partijen aan het woord en durft daarbij zijn eigen mening te geven. Bovendien is een online platform door zijn snelheid veel geschikter dan een gedrukt medium om het laatste stripnieuws te brengen alsook om laagdrempelig bezoekers op berichten te laten reageren'.

Robin Vinck van Stripjournaal: ‘Stripglossy brengt glamour in een stoffige stripwereld, dat is heel belangrijk. Seb heeft echt zijn nek uitgestoken door een luxe magazine te starten, in een tijd dat print overal wordt dood verklaard. Door innovatie en kwaliteit te bieden, weet hij er een succes van te maken. Dat hij dezelfde potentie ziet in Stripjournaal is voor mij een enorme stimulans.’

Stripjournaal is afgelopen jaar gegroeid naar ruim 10.000 views per maand, en groeit hard verder.

5 comments on “Stripjournaal gaat samenwerken met StripGlossy”

  1. Het is een begin, maar er is veel meer samenwerking nodig. In het kleine Nederlandse taalgebied worstelen veel te veel (armlastige) stripbladen die zoveel energie moeten besteden aan hun strijd om het voortbestaan dat de inhoud er vaak bekaaid af komt. Stripschrift, Zone 5300, Brabant Strip, Stripnieuws, Stripglossy, stripsites als Stripjournaal en De getekende reep, alternatieve bladen als KutLul, voeg al breng al dat zwoegen en die creativiteit samen en maak een mooi blad met een interessante site. Zoek samenwerking met de Vlaamse Belgen (stripgids.org/stripgids)

    1. Helemaal gelijk Dik,maar nu helaas even praktisch gezien: er zullen heel wat Ego's moeten inbinden wil je
      hier succes mee boeken, de afgelopen 40 jaar is heel vaak gebleken dat samenwerking in de praktijk moeilijk,
      haast onmogelijk is vanwege tegenstrijdige visie en/of belangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *