stripnieuws

Eerste Sint Pannekoek zonder Jan Kruis

29 november 2017
Stripjournaal

Elk jaar op 29 november leeft Jan Kruis voort in zijn zelf bedachte feest: Sint Pannekoek. Voor het eerst wordt dat feest dit keer zonder hem gevierd. Wie mee wil doen moet vanavond pannenkoeken eten, maar vooral: met een pannenkoek op je hoofd gaan zitten.

Op steeds meer plekken wordt Sint Pannekoek gevierd, maar vooral in Groningen pakken ze het groots aan. Er wordt Sint Pannekoekbier verkocht, dat is gemaakt door de Groningse brouwerij BaxBier. Ook is er een wedstrijd pannenkoek-haken en lokale dichters dragen gedichten voor over pannenkoeken.

Hoe zat het ook alweer met de legende van Sint Pannekoek? Jan Kruis legt het hier zelf uit.

Om het overlijden van Jan Kruis te gedenken, kunnen bezoekers in Groningen en Rotterdam ook meedoen aan de interactieve cursus 'Tekenen met Jan', die Kruis voor zijn dood maakte.

Jan Jans en de kinderen Sint Pannekoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *