De Dag van de Strip

Moet er een Dag van de Strip komen? In België zijn daar serieuze plannen voor: Roel Daenen van Stripgids heeft onderzoek gedaan naar de haalbaarheid. Waarom een Dag van de Strip, hoe zou zo’n dag eruit moeten zien en waarom pakken we België en Nederland hierin niet gewoon samen? Je hoort het in de nieuwe podcast van Stripjournaal.

Het hele onderzoek naar de Dag van de Strip is hier te lezen.

Meer informatie over de diefstal van originelen van Edgar P. Jacobs vind je hier en hier. Of hier in het Nederlands (vanaf pagina 42).

Afbeeldingsresultaat voor le soir edgar p jacobs

1 Comment

  1. Hey Robin,

    Uitgeverij Silvester heeft een aantal jaren de Stripboekgeschenkdagen georganiseerd, met een stripboekgeschenk, maar dat project werd door gebrek aan succes gestopt. Niet alle stripwinkels wilden meewerken en ook grote winkelketens als AKO en Bruna wilden niet meewerken. Er was veel discussie over. Ik was er bij betrokken omdat ik een aantal stripboekgeschenken heb samengesteld maar het belangrijkste argument van de tegenwerkers was blijkbaar dat er een gevoel was dat het teveel een promotie was voor Silvester. Misschien was het beter geweest als een neutrale partij de actieweek had georganiseerd, en er zijn ook altijd plannen geweest om De Stripdagen uit te breiden naar een hele week (zoals nu in Haarlem min of meer het geval is), maar daar is geld voor nodig. De CPNB heeft wel geld, door hun leden, en kan daardoor bijvoorbeeld de Boekenweek en de Kinderboekenweek organiseren, maar dat geld ontbreekt in de stripwereld helaas. Ooit was dat geld er eventjes wel, maar ja, dat is op een bijzondere manier verdwenen (zal ik maar zeggen). Het Stripschap probeert al jaren uitgevers en organisaties aan tafel te krijgen, maar in de praktijk blijkt dat heel moeilijk te zijn. Ook op het gebied van cultureel erfgoed. Mooie uitzending weer, Robin!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*