stripnieuws

De Generaal komt met echte tank naar De Stripdagen

23 maart 2018
Stripjournaal

Tijdens De Stripdagen kom je dit jaar niet om De Generaal heen. Het legendarische stripfiguur van Peter de Smet is het boegbeeld van De Stripdagen, en daarom komt er een echte tank naar de Jaarbeurshallen. Die zal op zaterdag letterlijk het startschot geven voor de lancering van De Generaal Integraal, een luxe heruitgave van alle strips van De Generaal. Bovendien heeft striptekenaar Vick Debergh de tank ook in miniatuur nagemaakt.

Tank van De Generaal

De tank die op De Stripdagen te zien is

De echte tank die op De Stripdagen te bewonderen is, komt van het bedrijf Mannenspeeltuin.nl. Een uitzondering, zegt Ragnar van der Heijden tegen uitgeverij Personalia, die de integrale uitgeeft en de tank geregeld heeft. 'De tank is ongeveer 1.20 meter breed en 2 meter lang. Normaal rijden we hiermee door de bossen en schieten we met paintballs, maar voor de beurs hebben we iets anders bedacht, dus kom vooral kijken en ga met de tank op de foto. Iedereen is welkom, dus niet alleen mannen.'

Luister: podcast over De Stripdagen en Dutch Comic Con

Miniatuur tank

Niet alleen een echte tank is te bewonderen tijdens De Stripdagen, er is ook een miniatuur tank die er echt uitziet als de ietwat krakkemikkige tank van De Generaal. Striptekenaar Vick Debergh heeft er vele uren in gestoken om het apparaat op schaal te maken, en het ook nog echt te laten werken. Het resultaat mag er zijn.

https://www.facebook.com/striptekenaar.vick/videos/1724444550949497/

Daarnaast maakte Vick Debergh de poster voor De Stripdagen, waarop De Generaal ook een zeer prominente rol heeft.

De Generaal Integraal

Tijdens het festival wordt het eerste deel van De Generaal Integraal gepresenteerd. Alle verhalen worden hierin gebundeld, voor het eerst in chronologische volgorde en helemaal opnieuw ingekleurd. Bovendien ligt er nog heel wat nooit eerder gepubliceerd werk van Peter de Smet, dat in deze integrale ook een mooie plek krijgt. En ieder album krijgt een aantal dossierpagina's mee met achtergrondinformatie over de strip en over Peter de Smet. Elk jaar verschijnen er twee delen, en na acht delen is de reeks compleet.

De Stripdagen zijn (samen met Dutch Comic Con) op 31 maart en 1 april in de Jaarbeurs in Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *