Het Burn-out Dagboek van Maaike Hartjes

Wat doe je als je als striptekenaar ineens een burn-out krijgt? Dan maak je daar eens strip over natuurlijk! Dat is precies wat Maaike Hartjes heeft gedaan, ze heeft tijdens haar burn-out een dagboek in stripvorm (of eigenlijk collagevorm) bijgehouden. Was dat wel verstandig? En hoe is ze weer uit die burn-out gekomen? Je hoort het in deze podcast.

William Vance

Ook aandacht voor het overlijden van tekenaar William Vance. Hij was de tekenaar van de reeks XIII, en is afgelopen week op 82-jarige leeftijd overleden. Een echte Vlaming, ook al wordt hij vaak als Fransman gezien. Ad Hendrickx van stripwinkel Tistjen Dop in Turnhout vertelt hoe we ons William Vance moeten herinneren.

En voor wie meer wil weten over de expositie die Maaike Hartjes met andere tekenaars heeft ingericht: hier vind je meer informatie.

4 Comments

  1. Pas laat een liefhebber van het werk van William Vance geworden. Zijn lijnvoering heeft iets afstandelijks waardoor het niet altijd even toegankelijk is. Ik was in 1991 in Turnhout en de tentoonstelling van zijn werk maakte grote indruk. Vance liep er zelf een beetje verrast door heen. Fascinerend om te zien was ook de manier waarop hij zich documenteert. Dat zijn pseudoniem een variatie is op zijn echte naam: William Van Cutsem – William Van ce, heb ik nooit geweten, terwijl het zo voor de hand ligt. Veel Belgische stripmakers hebben namelijk een pseudoniem dat ze ontlenen aan hun echte naam.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*