stripnieuws

Eppo koopt eigen merknaam van Sanoma

10 januari 2019
Stripjournaal

Het merk Eppo is niet langer in handen van Sanoma, maar is nu van het stripblad zelf. Uitgeverij L, die het blad al tien jaar uitgeeft, heeft de naam overgenomen. Het is een mooie aftrap van de viering van tien jaar Eppo.

Cover van het jubileum-nummer van Eppo.

Cover van het jubileum-nummer van Eppo.

Toen het vernieuwde Eppo op 19 januari 2009 begon, was het de bedoeling om het blad uit nostalgie slechts voor één jaar te laten terugkeren. De merknaam bleef daarom in handen van Sanoma, zodat die de naam weer konden gebruiken. Eppo-uitgever Rob van Bavel kreeg een licentie voor het gebruik van de naam en het logo. 'In het colofon vermeldden we al die jaren ook netjes dat het van Sanoma was', vertelt Van Bavel aan Stripjournaal.

Lees ook: Eppo onder de loep

Jubileum

Dat ene jaartje Eppo zijn er inmiddels tien geworden, en bij Sanoma zagen ze dat het wel goed zat. Ze boden Van Bavel daarom zelf aan om de naam helemaal over te nemen. De uitgever had daar wel oren naar, want op die manier houdt hij zelf de regie in handen. 'Wat als er iemand bij Sanoma was gekomen die toch weer zelf Eppo had willen maken? Dan waren wij het weer kwijt geweest. Bovendien hebben we tien jaar plezier gehad van die naam, dus dan kom ik ze nu graag tegemoet.' Van Bavel heeft Sanoma moeten betalen om de naam over te nemen, maar hij wil niet zeggen hoeveel.

Eppo is niet het eerste blad uit de Sanoma-stal dat het zelfstandig erg goed blijkt te doen. Bladen als Vorsten, Kijk, Panorama, Playboy en Nieuwe Revu gingen het stripblad voor. Op dit moment ligt het eerste nummer van het jubileumjaar van Eppo in de winkel. 'Niet meer met Sanoma in het colofon, maar met Uitgeverij L.'

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *