podcast

30 jaar Eric Heuvel

1 juni 2019
Stripjournaal

Het is feest, want Eric Heuvel zit 30 jaar in het vak. In deze podcast blikken we met hem terug op zijn imposante carrière als een van de Nederlandse meesters van de klare lijn. Van January Jones tot De Ontdekking, en van Bud Broadway tot De Meimoorden.

Eric vertelt hoe zijn samenwerking met Martin Lodewijk hem op het spoor van de stijl van Hergé zette, terwijl hij zelf juist een enorme Robbedoes-liefhebber was. En ook zijn vrouw Jacqueline speelt een belangrijke rol in zijn oeuvre.

Alexis Dragonetti

Feest en verdriet liggen echter dicht bij elkaar, dus ook aandacht voor de onverwachte dood van Alexis Dragonetti, CEO van Ballon Media. Hij is omgekomen in een auto-ongeluk, Philippe Delzenne van Jommeke brengt een ode aan de man die zovelen inspireerde.

Presentatie: Robin Vinck
Co-host: Seb van der Kaaden

4 comments on “30 jaar Eric Heuvel”

  1. Thnx voor de aandacht, Robin en Seb. Ik dacht dat 2018 (toen ik werd geridderd) niet getopt kon worden, maar de stijgende lijn wordt in 2019 lekker vastgehouden. Jullie droegen daar aan bij. Bedankt daarvoor! GeGroet,
    Eric

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *