podcast

In de taxi met Aimée de Jongh

15 juni 2019
Stripjournaal

Nadat Aimée de Jongh prijs na prijs pakte met haar laatste boek Bloesems in de Herfst, is ze terug met haar nieuwe boek Taxi! Een prachtige strip over de bijzondere taxiritten waar ze zelf overal ter wereld in beland is. Ze raakte in gesprek met chauffeurs, die niet zelden hun hele levensverhaal met haar deelden. Bovendien gaan ook de strips van Aimée tegenwoordig de hele wereld over, dus vragen we haar om met die grote blik eens te kijken naar het Nederlandse stripwereldje.

Verder praten we over de Stichting Debutantenfonds Beeldverhaal, en over het toch wel onzalige plan van Standaard Uitgeverij om een ontwerpwedstrijd uit te schrijven voor het jubileumlogo van Suske en Wiske.

Presentatie: Robin Vinck
Co-host: Seb van der Kaaden

3 comments on “In de taxi met Aimée de Jongh”

  1. Het Stripschap is in gesprek met het Debutantenfonds om te kijken in hoeverre de Bronzen Kroontjespen deel van hun programma wordt. De Kroontjespen werd in 2018 voor het eerst door Het Stripschap uitgereikt. De cheque van 1000 euro ging naar Jan-Willem Spakman als bijdrage in de realisatie van zijn boek Kutbeesten. Dat boek is inmiddels verschenen bij Uitgeverij Spakman.

  2. Bijzonder informatieve podcast. Aimée de Jongh vertelt in klare taal hoe het werkt als je als stripmaker het hoofd boven water moet houden. Hoe anders was het vroeger als je voor Eppo werkte. Dan was je bedje voor een groot deel wel gespreid. Mooie paginaprijs, royalties op de albums en syndication. Wel hard werken met twee pagina's per week, natuurlijk.

  3. Peter de Smet had een mooi taxiverhaal. Hij was in Antwerpen of Brussel en stapte in een taxi om huiswaarts te keren. De chauffeur vroeg waar de reis heen ging en Peter antwoordde: "Bergen, alsublieft." "U bedoelt Mons, meneer", vroeg de taxichauffeur vervolgens, waarop Peter resoluut antwoordde:"Bergen in Nederland, meneer."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *