Willy Vandersteenprijs voor Wauter Mannaert

De Willy Vandersteenprijs -de prijs voor beste Nederlandstalige strip- is gewonnen door Yasmina en de aardappeleters van Wauter Mannaert. Een verhaal over aardappels, voedselmanipulatie en een meisje met karakter. Het nieuwe Wiske, zegt de jury. In deze podcast leren we Wauter kennen en vertelt hij hoe hij aan dit verhaal gewerkt heeft. En we bellen met juryvoorzitter Helena Vandersteen.

Ook aandacht voor de parodie op Suske en Wiske van Tom Bouden, Suster en Wiebke en het Dertigersdipje. Mag dat zomaar? En wat vindt de familie Vandersteen daarvan?

Het voorleeshoekje van de Stripmaker des Vaderlands

Margreet de Heer was weer van de partij om een stukje uit een strip voor te lezen. Dit keer koos ze voor de Nederlandse klassieker Bulletje en Boonestaak. Een mooi stukje oud-Nederlandsch uit de tijd dat het nog ingezonden brieven regende als een figuurtje de veldwachter een poets bakte…

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Links

Presentatie: Robin Vinck
Co-host: Seb van der Kaaden

1 Comment

  1. Ik wil reageren op jullie opmerkingen over Bulletje en Boonestaak. Deze serie is compleet en ongecensureerd heruitgegeven door uitgeverij Boumaar.
    Bijzonder goed en ik denk dat Margreet ook uit deze uitgave voorlas want ook allerlei wetenswaardigheden zijn in de uitgave opgenomen. Zeer humoristisch en ook spannend.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*