podcast

Van Willems Wereld tot Willem Holleeder

28 september 2019
Stripjournaal

Hij begon als striptekenaar met Cor Morelli en Willems Wereld, maar inmiddels is Aloys Oosterwijk ook zeer bekend als rechtbanktekenaar. Al jarenlang volgt hij het proces tegen Willem Holleeder, duikt in de wereld van de penoze en maakt er prachtige tekeningen van. Binnenkort verschijnt zijn boek over het Holleeder-proces met de titel Bij de Neus.

In deze podcast vertelt Aloys wat hij gezien heeft in zijn observaties van Willem Holleeder, over zijn ontmoetingen met onderwereldfiguren en zijn lessen uit een stage in de gevangenis. Hij biedt een unieke inkijk in een wereld die voor velen (gelukkig) ver weg is. Hier vind je alvast een eerste indruk van het boek Bij de Neus.

Tina

In het Voorleeshoekje van de Stripmaker des Vaderlands neemt Margreet de Heer dit keer de tijd om de Tina uit te pluizen. Al tientallen jaren het enige stripblad voor meisjes, waar op een Tina-dag veel meer publiek komt dan bij een willekeurige stripbeurs. Margreet is dan ook niet meer te houden...

Verder praten we over de uitreiking van de Willy Vandersteenprijs, waar Stripjournaal deze video van gemaakt heeft. Heeft Ype Driessen ook al binnen no time zijn crowdfunding voor elkaar (maar doneren kan nog steeds), en krijgt Evert Kwok van ons dan toch de credits voor meest bijzondere crowdfundingsactie. Een mooie samenvatting van dat verhaal vind je hier.

Presentatie: Robin Vinck
Co-host: Seb van der Kaaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *