podcast

Brul! met een Rotterdammer in Hollywood

7 december 2019
Stripjournaal

Deze aflevering zijn Jeroen Funke en Tommy A te gast om te praten over hun kinderstripblad Brul! Maar eerst schakelen we even met Wilbert Plijnaar, al gaat dat niet helemaal vlekkeloos.

Wilbert Plijnaar maakt deel uit van de WiRoJa's, het trio stripmakers dat Sjors en Sjimmie in de jaren 80 een moderne look heeft gegeven. Daarna is hij vertrokken naar de VS, om mee te werken aan films als Ice Age, Despicable Me en Shrek. Peter de Wit heeft nu een boek over hem geschreven met de titel Rotterdammer in Hollywood, en voor die gelegenheid was Wilbert de laatste weken in Nederland. We vragen hem hoe zijn tripje is bevallen, en hoe hij met Amerikaanse blik kijkt naar de Nederlandse strip.

Een nieuw stripblad voor kinderen

Nummer drie van Brul! verschijnt rond deze tijd. Het is een nieuw stripblad voor kinderen, met strips die je nergens anders vindt. Makers Jeroen Funke en Tommy A willen niet betuttelen, en kinderen juist strips geven die de rand opzoeken. Seb vindt ze soms zelfs te heftig voor kinderen. We praten over de opstartfase en de toekomstplannen voor het blad. Want jaargang 1 is er gekomen dankzij crowdfunding, maar wat gebeurt er met jaargang 2?

Voorleeshoekje van de Stripmaker des Vaderlands

Margreet de Heer leest deze week voor uit een strip van Michiel van de Pol die in Zone5300 staat, en die in februari uit komt onder de titel De Gevoelige Mannenclub. Margreet geeft in deze podcast alvast een teaser weg.

Presentatie: Robin Vinck
Co-host: Seb van der Kaaden

One comment on “Brul! met een Rotterdammer in Hollywood”

  1. Weer een mooie aflevering met een interessante technische tip van Wilbert Plijnaar. De twee uitgevers van Brul laten hun gedrevenheid zien als je beseft hoeveel werk ze er in moeten steken voor de kleine oplage.
    De podcast is wel echt iets om naar uit te kijken en ik geniet er elke keer weer van.
    Ik moet wel bekennen dat ik dit keer doorspoelde bij het voorleesgedeelte van onze stripmaker des vaderlands....
    Aan het eind werd het helemaal mooi toen ik mijn naam nog hoorde bij de uitreiking! Ik verheug me op mijn eerste kennismaking met de stripglossy!
    Bedankt alweer en ik kijk alweer uit naar de volgende aflevering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *