Winnaars en verliezers

Wie krijgt dit jaar de P. Hans Frankfurtherprijs, de prijs voor bijzonderen verdiensten in de stripwereld? En welke albums zijn genomineerd voor de titel Album van het Jaar? Maar misschien nog belangrijker: waar en wanneer worden al die prijzen uitgereikt nu er een breuk is ontstaan tussen De Stripdagen en Heroes Dutch Comic Con? Je hoort het in deze podcast van Meerten Welleman, voorzitter van Het Stripschap.

We beginnen met een mooie prijzenregen, en we bellen onder andere met Wasco, de winnaar van de Stripschapprijs. Naar welke tekenaars van de jonge garde kijkt deze gelauwerde striptekenaar met bewondering? Maar het grootste deel van deze podcast wordt besteedt aan het ontrafelen van wat er mis is gegaan tussen De Stripdagen en Dutch Comic Con. Want twee maanden voor het evenement is er ineens de stekker uit getrokken. Hoe nu verder?

 

Leren signeren

In het voorleeshoekje van de Stripmaker des Vaderlands pakt Margreet er Leren signeren van Peter de Wit bij. Vol met geestige tips hoe om te gaan met signeersessies voor de trotse schrijver of tekenaar van een volstrekt gemiddeld boekje.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Presentatie: Robin Vinck
Co-hosts: Seb van der Kaaden en Margreet de Heer

2 Comments

  1. Met verbazing geluisterd naar alle podcasts met Meerten Welleman. Mijn waardering voor jullie zeer energieke en kritische geluid binnen de stripwereld, gebracht met respect. Het legt gebrek aan visie en ’t verouderde gedachtegoed bij Het Stripschap pijnlijk bloot. Niet de zoveelste waarderings-podcast, maar journalistiek verantwoord. Ben onder de indruk. Ga zo door!

  2. Ik vind het wel een vooruitgang voor de stripwereld, deze openbare discussie over een lastig punt voor Het Stripschap. Ga vooral zo door met het blootleggen van wat gaande is!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*