podcast

Groen kost poen

22 februari 2020
Stripjournaal

Deze podcast zit vol met coverstories. Want als er ergens over nagedacht wordt, dan is het wel de cover van een stripalbum. Wordt het een mooie scène uit het verhaal? Moet de cover zelf een verhaal vertellen? En welke kleuren werken goed op een cover? Allemaal dingen waar eindeloos over nagedacht wordt. In deze podcast duiken we dieper in de cover.

Margreet heeft een facebook-oproepje gedaan om zoveel mogelijk visies op de cover te krijgen. Verschillende tekenaars hebben hun kijk met ons gedeeld, en dus hebben we ze even gebeld. Eric Heuvel, Jan Vriends, Erik Kriek en Jeroen Funcke delen hun verhaal in deze podcast. En hieronder vind je nog veel meer coverstories.

Verder bellen we met Irene Berbee en Ger Apeldoorn die hun werk zijn gaan pitchen bij de grote Strip Pitch van het stripmuseum in Brussel. Grote uitgeverijen zoals Dargaud en Dupuis zaten daar aan tafel om hun werk kritisch te beoordelen...

Presentatie: Robin Vinck
Co-host: Seb van der Kaaden en Margreet de Heer

(Klik om de tekst te vergroten)

10 comments on “Groen kost poen”

  1. Wederom erg leuke podcast. Voelde me, als stripmaker, wel wat ongemakkelijk bij het item over de strippitch. Ligt het aan mij of zijn er meer mensen die het het raar vinden hoe het er daar aan toe gaat? Stripmakers schrijven zich in en moeten dan nog als kinderen wachten voor een gesloten deur en dan snel naar de tafel rennen waar iemand van de uitgeverij zit. Met een beetje pech lang in de rij staan. En dan wel 10 minuten krijgen om hun werk te tonen. Respect voor Irene en Ger dat ze zich goed voorbereid hadden en alles vertaald in het frans (omdat men in Frankrijk geen enkele moeite doet om ook een andere taal te gebruiken). Kreeg echt het gevoel dat de stripmakers er zijn voor de uitgeverijen in plaats van andersom.... Ik ben er zelf niet geweest dus misschien klopt mijn beeld niet maar het is wel het gevoel dat me bekroop....

        1. Nee, ik kende die kreet ook niet. Het heeft de Douwe Dabbert albums in ieder geval nooit gehinderd 🙂 Maar je ziet inderdaad niet zo vaak groene covers.

        2. Het schijnt een algemene retail wijsheid te zijn, Ger. Als je erop googelt, kom je het overal tegen. (Ik had er ook niet van gehoord hoor; Niels Popkema maakte me erop attent)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *