Opstaan… en doorgaan

Het lang verwachte vervolg op Wills Kracht van Willem Ritstier is verschenen: Opstaan… en doorgaan. Het beschrijft de periode na de dood van Willems vrouw, en hoe Willem Ritstier door te daten de draad weer probeert op te pakken. In de podcast vertelt hij hoe hij dat daten beleefd heeft, en hoe hij er een boek van heeft gemaakt.

De Bergenvaarders

En weer een heel succesvolle crowdfunding in de stripwereld. Het project De Bergenvaarders, een strip over de geschiedenis van Deventer, heeft zomaar even 15.000 euro binnen gehaald. Maar het is niet even makkelijk geld verdienen. Het kost zoveel werk, dat uitgever Marc de Lobie vertelt dat hij het niet zomaar nog een keer zou doen.

God

Humor en religie, niet altijd de makkelijkste combinatie. Dat ondervond ook Mark Retera, toen lezers van het AD verontwaardigd reageerden op een Dirkjan-strip waarin God met een biertje op de bank zat. Dominee De Heer vindt daar ook iets van, dus bellen we met Mark om dit op te helderen.

Voorleeshoekje

Het Voorleeshoekje van de Stripmaker des Vaderlands sluit daar naadloos bij aan. Margreet heeft twee ingezonden brieven boven water gehaald over een cartoon van Hein de Kort in 1990. De briefschrijvers vonden dat hierin ook het geloof belachelijk werd gemaakt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Presentatie: Robin Vinck
Co-hosts: Seb van der Kaaden en Margreet de Heer

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*