podcast

Coronavirus in de stripwereld

17 maart 2020
Stripjournaal

Ook voor de strip heeft de crisis rond het coronavirus grote impact. Festivals en beurzen worden afgelast, tekenaars zien hun opdrachten opdrogen en stripwinkels vrezen een sluiting. In deze podcast maken we een rondje langs te velden om te horen hoe groot de impact is.

 

Zo zou Rob van Bavel met Eppo en Uitgeverij L een stand hebben op de afgelaste Dutch Comic Con. Ype Driessen zou zijn fotoroman op 16 april presenteren, maar ook dat gaat niet door. Michiel van de Pol heeft als een van de laatste tekenaars wel nog zijn boek kunnen presenteren, maar het naaktsjoelen was daar misschien niet zo bevorderlijk voor het in toom houden van het virus. Gelukkig is er ook een lichtpuntje, dankzij de Stay Home Comic Con.

Overigens heeft Comic House een mooie manier gevonden om toch nog te kunnen tekenen bij vergaderingen, namelijk door een live verbinding te maken! Je hoort ze niet in de podcast, maar het is wel een hele mooie inventieve oplossing.

Ook de Stripjournaal podcast zelf wordt geraakt door alle coronamaatregelen, want wanneer de volgende verschijnt is niet duidelijk. Maar hou je podcast app in de gaten!

Presentatie: Robin Vinck
Co-hosts: Seb van der Kaaden en Margreet de Heer

2 comments on “Coronavirus in de stripwereld”

  1. Vandaag contact gehad met Amin Gemei van Dark Dragon Books naar aanleiding ook van de coronacrisis, die ongetwijfeld zijn sporen zal nalaten. Ook in positieve zin, want op allerlei manieren wordt geprobeerd om de schade zo klein mogelijk te houden: winkels krijgen uitstel van betaling, boeken zonder recht van retour kunnen toch teruggestuurd worden enz. En wellicht is het noodzakelijk om bij de overheid steun aan te vragen. Er is veel solidariteit tussen uitgevers, winkeliers, distributeurs en stripmakers en dat hebben we ook wel nodig om de crisis het hoofd te bieden.
    Ook voor Het Stripschap is het een vreemde periode. De agenda voor wat betreft evenementen is voorlopig leeg maar dat geeft ons wel de tijd om intern orde op zaken te stellen en plannen voor de toekomst opnieuw te definiëren. En we maken natuurlijk ook een blad waar we nu heel veel tijd in kunnen steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *