podcast

De Zoomcast

5 april 2020
Stripjournaal

De Stripjournaal podcast is in deze corona-tijden anders dan anders. Niet vanuit een gelikte radiostudio, wel vanuit huis via Zoom. En ieder nadeel heb zijn voordeel, want daardoor is dit de eerste podcast met beeld. We krijgen daardoor letterlijk een kijkje in de kamers van Robin, Seb en Margreet.

Ondertussen blijft corona ook effect hebben op de stripwereld. Zo zijn de Stripdagen Haarlem doorgeschoven naar volgend jaar. Het was volgens artistiek directeur Tonio van Vugt -die zelf waarschijnlijk net een corona-besmetting achter de rug heeft- de enige oplossing. En het geeft ook rust.

Tekenen in corona-tijd

Maaike Hartjes vertelt over haar ervaringen met corona en de strips die zij er al een aantal weken over maakt. Ze rekende op een gewoon griepje, maar het bleek toch wat heftiger te zijn dan ze dacht. Nu wil ze via haar strips mensen waarschuwen en voorlichten.

Nu alle congressen en vergaderingen stil liggen, moeten ook tekenaars die veel live tekenen creatief worden. Comic House verzorgt daarom live tekensessies via Zoom, en Gertjan Kleijne is een van de tekenaars die dat veel doet. Het werkt prima, maar toch mist hij wat nuances van het echte live tekenen.

Voorleeshoekje

In het Voorleeshoekje van de Stripmaker des Vaderlands wil Margreet het maar eens hebben over seks in tijden van quarantaine. Ze haalt daarom Sex Tips for the Apocalypse van Erika Moen tevoorschijn.

Presentatie: Robin Vinck
Co-hosts: Seb van der Kaaden en Margreet de Heer

3 comments on “De Zoomcast”

  1. Echt weer een leuke en informatieve aflevering en goed om te kijken en te horen voor het 'samen gevoel'. Op naar de volgende keer. Wat betreft Stripdagen Haarlem nog steeds de hoop dat we daar de Stripschapprijzen kunnen uitreiken, of in ieder geval de Stripschapprijs, maar de andere prijzen zouden nu ook kunnen, en een stripveiling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *