Scherven, littekens en letters

In deze podcast schakelen we met Erik de Graaf, die met Scherven en Littekens een tweeluik over de Tweede Wereldoorlog uitbrengt, en Frits Jonker, de enige professionele handletteraar die nu werk zat heeft. Margreet showt haar nieuwe comic sexy dress, en Robin heeft problemen met zijn microfoon zonder dat hij het door heeft…

Scherven en Littekens

Na tien jaar is er een vervolg op het verhaal Scherven van Erik de Graaf, en het heet Littekens. Ze worden nu tegelijk uitgebracht door Dupuis, niet zomaar een uitgeverij. Achter het liefdesverhaal uit de Tweede Wereldoorlog gaat een eigen familiegeschiedenis van Erik schuil. Maar waarom duurde het zo lang voordat deel twee uit kwam? En hoe is Erik bij het roemruchte Dupuis terecht gekomen? Hij vertelt het in deze podcast. Meer informatie over Erik de Graaf en zijn werk vind je op zijn website.

Letters

We schakelen ook met Frits Jonker, de enige in Nederland die een professionele carrière heeft weten op te bouwen met het met de hand letteren van strips. Hij werkt op dit moment aan drie graphic novels, en licht een tipje van de sluier op. Waarom is handlettering beter, terwijl het ook gewoon heel mooi met de computer kan? En hoe word je eigenlijk letteraar?

Bovendien maakt Frits zijn eigen podcast (die meer een vlog is) Spreken is Zilver, en tekent hij het geinige figuurtje Shad in nieuwsfoto’s (zie hieronder). Meer info over Frits Jonker vind je op zijn website.

Deze diashow vereist JavaScript.

Presentatie: Robin Vinck
Co-host: Seb van der Kaaden en Margreet de Heer

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. 2rebirth
  2. 1self-satisfied

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*