podcast

Scherven, littekens en letters

20 mei 2020
Stripjournaal

In deze podcast schakelen we met Erik de Graaf, die met Scherven en Littekens een tweeluik over de Tweede Wereldoorlog uitbrengt, en Frits Jonker, de enige professionele handletteraar die nu werk zat heeft. Margreet showt haar nieuwe comic sexy dress, en Robin heeft problemen met zijn microfoon zonder dat hij het door heeft...

Scherven en Littekens

Na tien jaar is er een vervolg op het verhaal Scherven van Erik de Graaf, en het heet Littekens. Ze worden nu tegelijk uitgebracht door Dupuis, niet zomaar een uitgeverij. Achter het liefdesverhaal uit de Tweede Wereldoorlog gaat een eigen familiegeschiedenis van Erik schuil. Maar waarom duurde het zo lang voordat deel twee uit kwam? En hoe is Erik bij het roemruchte Dupuis terecht gekomen? Hij vertelt het in deze podcast. Meer informatie over Erik de Graaf en zijn werk vind je op zijn website.

Letters

We schakelen ook met Frits Jonker, de enige in Nederland die een professionele carrière heeft weten op te bouwen met het met de hand letteren van strips. Hij werkt op dit moment aan drie graphic novels, en licht een tipje van de sluier op. Waarom is handlettering beter, terwijl het ook gewoon heel mooi met de computer kan? En hoe word je eigenlijk letteraar?

Bovendien maakt Frits zijn eigen podcast (die meer een vlog is) Spreken is Zilver, en tekent hij het geinige figuurtje Shad in nieuwsfoto's (zie hieronder). Meer info over Frits Jonker vind je op zijn website.

Presentatie: Robin Vinck
Co-host: Seb van der Kaaden en Margreet de Heer

5 comments on “Scherven, littekens en letters”

 1. Ηiya very nice ԝebsite!! Man .. Excеlⅼent .. Wonderful ..

  I will bookmark your blog and take the feeɗs alѕo? I am glad to seаrch
  oᥙt so many helpful info here in the publish, we need work out more ѕtrategies іin this regard, thank you for sharing.

  . . . . .

  Here is my page ... EuropeSoftwares.NET

 2. Хотите быть уверены в безопасности своего бизнеса или организации? Получите лицензию от МЧС и обеспечьте себе надежную защиту от чрезвычайных ситуаций!
  Наша компания специализируется на помощи в получении лицензии от МЧС, обеспечивая профессиональное сопровождение на всех этапах процесса. Мы знаем все тонкости и требования,
  чтобы ваше дело было оформлено правильно и в кратчайшие сроки - [url=https://enciklopediya-tehniki.ru/kursy-inzhenera-proektirovschika-povyshenie-kvalifikacii-dlya-inzhenerov-v-moskve.html]курсы специалиста пожарной безопасности.[/url]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *