podcast

Eric Heuvel en zijn gezond verstand

24 september 2021
Stripjournaal

Eric Heuvel is een gerespecteerd tekenaar, bekend van De Klare Lijn, van educatieve projecten zoals De Ontdekking en Quaco, en meer recent De Meimoorden en Max Havelaar. Maar sinds vorig jaar staat Eric Heuvel ook heel anders in de kijker, namelijk als covertekenaar van het blad Gezond Verstand. Een blad dat een andere blik op de coronacrisis wil geven, maar daarbij de complottheorieën niet schuwt.

Waarom zet Eric Heuvel zijn goede naam op het spel door hieraan mee te werken? Het komt hem op veel kritiek te staan en zelfs een ontvriending met scenarist Jos van Waterschoot, met wie hij de Max Havelaar verstript heeft. Staat hij achter de inhoud van het blad? En welk effect heeft dat op zijn andere werk?

Daarover hebben we het in deze podcast.

Lees hier de recensie over Max Havelaar van Coen Peppelenbos: tzum.info

Voorleeshoekje

In het Voorleeshoekje was Margreet dit keer op zoek naar Friese strips. En ze vond deze pareltjes (klik voor een vergroting)

Presentatie: Robin Vinck
Co-hosts: Seb van der Kaaden en Margreet de Heer

4 comments on “Eric Heuvel en zijn gezond verstand”

  1. Het begint een beetje te lijken dat een Kulturkammer aanstaande is. Bijzonder hoe makkelijk tekenaars afscheid nemen van een grondrecht als VVMU omdat 'men' vindt dat wat getekend/gezegd wordt strijdig is met de heersende mening. Dat 'gesundes volksempfinden' wat tussen de regels door sijpelt maakt dat de hele discussie eigenlijk te bizar voor woorden is. Ik bepaal zelf wel wat ik vind. Daar heb ik absoluut geen tekenaar voor nodig. Wie denk je wel niet dat je bent? Alsof ik op de ochtend van de verkiezingen eerst ga kijken wat ik volgens tekenaars moet gaan stemmen. Maak jezelf niet zo belangrijk.

    Overigens kan ik mij niet vinden in de cover. Mijn ervaring met het zorgpersoneel is totaal anders. Maar aan mijn mening moet Eric gewoon maling hebben. En ik hoop dat hij dat ook heeft.

  2. Ik heb het 11 minuten volgehouden en toen kon ik het niet meer aanhoren. Erg bedankt dat jullie ons luisteraars hebben laten inzien wat voor engerd die vd Heuvel nou eigenlijk is. Ik bedenk me nu wel drie keer voordat ik weer werk van hem aanschaf.
    PS de geluidskwaliteit is nog steeds erg slecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *