podcast

Dominee de Heer (s)preekt

9 oktober 2021
Stripjournaal

In deze podcast praten we met iemand die je al vaak hoort in de podcast, maar over wie we toch nog wat meer wilden weten: onze eigen Margreet de Heer! Samen met haar man Yiri T. Kohl vertelt ze over het zwarte gat na haar periode als Stripmaker des Vaderlands, over crowdfunding en over nieuwe strips waarvoor ze zelfs een maquette maakt.

Voor het blad Predikant & Samenleving maakt domineesdochter Margreet al heel lang de strip Dominee de Heer. Voor het eerst wil ze al die strips nu bundelen in een album, maar daar is wel hulp van het publiek voor nodig. Via een crowdfunding kun je je bijdrage leveren aan dit project.

Daarnaast onthult Margreet dat ze ook nog werkt aan een graphic novel. Het gaat over een bijzondere relatie tussen twee mensen met op de achtergrond een vermeend misdrijf dat als donkere wolk boven die relatie hangt. Ze vertelt er zelf meer over in de podcast.

En leuk nieuws! Binnenkort is de Stripjournaal podcast live te bewonderen in Tilburg. Meer informatie vind je op de website van de bibliotheek die ons uitgenodigd heeft.

Yiri T. Kohl

Margreet is niet de enige striptekenaar in huis, ook haar man Yiri doet mee. Vaak werken ze samen aan iets, maar Yiri heeft ook zijn eigen projecten. Zoals de Bijlmerboys, een strip over een groep jongeren in de Bijlmer met elk een heel eigen karakter. De Bijlmerboys komen in deze aflevering in het Voorleeshoekje. Meer werk van Yiri op zijn eigen website.

3 comments on “Dominee de Heer (s)preekt”

  1. Ik mis geen enkele podcast van jullie. Verplicht luistervoer voor iedere serieuze stripliefhebber.
    Maarrrrr.... alsjeblieft, doe iets aan het geluid.
    De galm is gelukkig een stuk minder geworden. Maar het volume 'wappert' vreselijk.
    En op den duur wordt dit erg vermoeiend om te luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *