podcast

Nieuwe uitgeverij, nieuwe jaargang

12 januari 2022
Stripjournaal

Een nieuw jaar ligt voor ons, een jaar waarin twee nieuwe uitgeverijen grootse plannen hebben om hun stempel te drukken op de stripwereld. Zowel Reboot Comics als MENLU Comics zijn vorig jaar begonnen en hebben hun eerste uitgaves gelanceerd.

We spreken in deze podcast met Leon Verhoeven van Reboot Comics en Menno Ludriks van MENLU Comics. Waarom zijn ze begonnen met hun eigen uitgeverij? Waarin onderscheiden zij zich? Wat zijn hun plannen voor de toekomst?

Tina en de cold case

Ook voor Margreet en Seb is het jaar goed begonnen. Margreet heeft nu haar eigen strip in meidenblad Tina. Elke twee weken beleeft haar figuurtje Kiki avonturen verspreid over vijf pagina's. En Seb is begonnen met een verrassend nieuw project: het verstrippen van cold case zaken. Op die manier moet een strip helpen bij het oplossen van misdrijven. Er zijn al ruim 250 tips binnen!

BRUL!

We schakelen even met Jeroen Funke van het tijdschrift BRUL! Hij was al eens eerder te gast in deze podcast om te praten over de oprichting van het blad. Nu komt de derde jaargang eraan en is hij een crowdfunding begonnen om het vervolg van BRUL! te garanderen. Meedoen kan via voordekunst.

Voorleeshoekje

Margreet leest voor uit Hoe overleven we? van Francine Oomen. Laat je niet misleiden door de saaie cover! Als je dit boek open slaat, vind je een verrassende strip.

Wil je de Stripjournaal podcast ondersteunen? Dat waarderen we enorm! Kijk dan eens op https://petje.af/stripjournaal. Je krijgt leuke extra's terug voor je steun!

Presentatie: Robin Vinck
Co-hosts: Seb van der Kaaden en Margreet de Heer

4 comments on “Nieuwe uitgeverij, nieuwe jaargang”

 1. Geweldige Podcast en leuke gasten ook weer! Met wederom veel plezier aan het luisteren 🙂
  Robin, misschien is het idee om een link van 'Petje Af' hier onder te zetten zodat de mensen het meteen kunnen vinden? Super handig voor mensen zoals ik die het dan toch niet kunnen vinden;)
  Lieve groet,
  Nina

 2. Cold case strips zijn super vernieuwend! Ik zou aloys oosterwijk wel willen zien als tekenaar voor een volgende. Fijn dat er twee extra uitgevers zijn die strips weer verder op de kaart zetten! Ik zelf maak nu geregeld vlogjes om strips te promoten en zal ook een bijdrage gaan leveren aan 1 van de projecten van reboot

  Brul is ook een heel uniek blad. Jeroen heeft super veel energie en is heel artistiek

  Leuke podcast mannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *