podcast

Het miljoenenpubliek van Coco Ouwerkerk

10 maart 2022
Stripjournaal

Waarom zou je je strips alleen in Nederland publiceren als de hele wereld je podium kan zijn? Coco Ouwerkerk richt zich met haar reeks Acception op tienermeisjes, en heeft via internet letterlijk een miljoenenpubliek opgebouwd. Waar in Nederland het publiek voor haar strip beperkt blijft tot een niche, heeft ze online volgers over de hele wereld.

Hoog tijd dus om eens bij haar langs te gaan en op zoek te gaan naar het geheim van Coco Ouwerkerk. Ze publiceert haar strips via Webtoons. Ze heeft daar zelfs een contract om strips te maken, en daar kan ze aardig van leven. Hoe werkt Webtoons? Hoe is ze er terecht gekomen? En zou dit concept iets kunnen zijn voor meer Nederlandse stripmakers?

Verder praten we over haar ambities voor de toekomst en haar obsessie voor speelgoed. Haar hele huis staat er vol mee.

Voorleeshoekje

In het Voorleeshoekje laat Margreet zien hoe educatief de strip Acception van Coco kan zijn. Ze heeft er als Stripmaker des Vaderlands ooit een lesbrief over gemaakt, en daar leest Margreet nu uit voor.

Presentatie: Robin Vinck
Co-hosts: Margreet de Heer en (op afstand) Seb van der Kaaden

2 comments on “Het miljoenenpubliek van Coco Ouwerkerk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *