podcast

Het heftige levensverhaal van Nina Blom in stripvorm

16 juni 2022
Stripjournaal

Nina Blom heeft een heftig verhaal te vertellen. Als kind is zij ziek gemaakt door haar moeder. En als ze niet ziek was, moest ze doen alsof ze ziek was. Het werd zo erg dat het niet veel had gescheeld of ze had het niet overleefd. Ze is gered, en is nu op missie.

Ze wil meer bekendheid krijgen voor dit syndroom, dat Münchhausen by Proxy heet. Het betekent dat een ouder het kind ziek maakt om zelf aandacht te krijgen. Het heeft haar jaren gekost om hier overheen te komen, en ze heeft haar verhaal verteld in het boek Je bent een verschrikkelijk kind.

Dit boek vormt de basis voor een graphic novel, waaraan Willem Ritstier en Renee Rienties werken. Via een crowdfunding wil ze genoeg geld bij elkaar krijgen voor dit stripboek.

In deze podcast vertelt Nina haar persoonlijke verhaal.

Presentatie: Robin Vinck
Co-hosts: Seb van der Kaaden en Margreet de Heer

11 comments on “Het heftige levensverhaal van Nina Blom in stripvorm”

 1. Na het lezen van het boek van Nina struin ik internet af om meer over Nina’s verhaal te horen en vooral ook van haarzelf. En toen stuitte ik op deze podcast. Wat een prachtige podcast is dit en wat een fijns mens is Nina. Het optimisme en de lol die zij overbrengt, afgewisseld met het verdriet over haar verleden. Poeh. Wat een krachtige vrouw. Groot compliment ook naar de makers van de podcast.

 2. Dankjewel Rob de Vries, dit waardeer ik enorm! Absoluut alle beetjes helpen en we kunnen alle beetjes heel goed gebruiken in deze komende 13 dagen!
  Het was een heel bijzondere aflevering!
  Lieve groet,
  Nina Blom

 3. Wat een verhaal… Meestal wordt ik vrolijk van deze podcast. Deze keer ondersteboven en ontroerd door het ongekend optimisme van Nina.
  Ik heb ook een oproep in mijn LinkedIn netwerk geplaatst.
  Alle beetjes helpen… Dit verhaal verdient het.

  1. Dankjewel Rob de Vries, dit waardeer ik enorm! Absoluut alle beetjes helpen en we kunnen alle beetjes heel goed gebruiken in deze komende 13 dagen!
   Het was een heel bijzondere aflevering!
   Lieve groet,
   Nina Blom

 4. Nou zeg, hoor ik ineens mijn naam in de podcast. Zo leuk om mijn eerste deelname aan de winactie beloond te zien.

  Maar vooral enorm onder de indruk van het verhaal van Nina en al luisterend meteen meegedaan aan de crowdfunding. Succes Nina!

 5. Mooie aflevering weer, dank je Nina voor het delen van je verhaal. Ik heb gedoneerd voor de graphic novel, ik hoop dat het lukt het bedrag voor 1 juli bij elkaar te krijgen. Ik ben zo blij dat Renee Rienties het album tekent. Zij kan zo ontzettend goed tekenen.

  1. Dag Jeroen van Strien,

   Wat ontzettend lief jouw bericht, jouw woorden en jouw donatie! Absoluut, ik vind het zo'n enorme eer dat Willem Riststier mijn verhaalt vertelt en Renée Rienties dit omzet in beeld. Ik ben zo trots op deze samenwerking! Enorm bedankt!

   Lieve groet,
   Nina Blom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *