Zomerpodcast: recensenten gerecenseerd

Robin is op vakantie en co-hosts Seb en Margreet grijpen de macht! Een extra lange podcast dus, met maar liefst zes gasten die worden uitgehoord over hun activiteiten als striprecensent.

Aan het woord komen:

– vanaf 6:16: Coen Peppelenbos – hoofdredacteur van het literaire platform tzum.info. Onomkoopbaar! En stuur maar geen persbericht mee, dat wordt toch niet gelezen. Coens laatste review: ‘Het Proces’ van Marc-Antoine Mathieu

– vanaf 26:20: Cok JouvenaarZone 5300, Stripschrift, Stripnieuws. Cok recenseert geen werk van vrienden. Alle anderen maken een goede kans op een recensie. Muzikanten ook welkom. Coks laatste review: ‘Moishe’ van Typex.

-vanaf 37:47: Paul SteenhuisNRC. Waagde het de Stripdagen Haarlem negatief te recenseren en vertelt wat Ilja Gort deed na een slechte recensie in de NRC. Werk graag in eerste instantie digitaal opsturen. Was aangenaam verrast over het werk van Coco Ouwerkerk.

– vanaf 54:16: Teunis Bunt – van Bunt Blogt, waar sinds 2011 al meer dan 400 striprecensies verschenen. Teunis wil geen digitale versies, want beoordeelt een boek ook op de fysieke ervaring. Teunis’ laatste review: Non-retour van Patrick Jusseaume / Jean-Laurent Truc / Olivier Mangin

– vanaf 1:08:55: Jeroen van Esch – van striptip.nl, waar men met een heel team aan striprecensies werkt. Kritiek wordt niet geschuwd, wat Jeroen recentelijk op kritiek van Aimée de Jongh kwam te staan.

– vanaf 1:28:57: Natasja van Loon – recensent/redactrice van Zone 5300. Vooralsnog de enige vrouwelijke striprecensent van Nederland, of zien we iemand over het hoofd? Een vooruitblik naar 30 jaar Zone 5300. Natasja’s laatste review: Rotterdam Stripstad.

In het Voorleeshoekje van Margreet: een negatieve review (in het engels) van een van haar eigen boeken, Religie in Beeld: “…a pretty lazy, badly designed, and confusingly written book”!

Met excuses voor de technische strubbelingen. Deze aflevering werd met kunst en vliegwerk opgenomen via Zoom en telefoon.

Recensenten die NIET in deze podcast aan het woord kwamen (wegens vakantie of anderszins), maar die wel interessant zijn als je een stripboek te pluggen hebt, zijn:

– Geert de Weijer – De Morgen

– David Steenhuyse – stripspeciaalzaak.be

– Joost Pollmann – Volkskrant

– Jos van Waterschoot – o.a. Eppo, Stripschap

– Stefan Nieuwenhuis – NRC, Tzum, 9ekunst

– Marcel Haster – De Stripvlogger

Sigge Stegeman – 9ekunst

Peter van Brummelen – Het Parool

In de Prijsvraag geven we dit keer een recensie weg!

5 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*