podcast

De uitspattingen van Theo van den Boogaard

24 april 2023
Stripjournaal

In een statig grachtenpand in hartje Amsterdam vinden we het atelier van Theo van den Boogaard. Een meester in de klare lijn, vooral bekend geworden met zijn strip Sjef van Oekel. Maar voordat hij zich op de klare lijn stortte, was hij een pionier in de underground strips.

Een veelzijdig man dus, met wie veel te bespreken valt. Waarom ligt die klare lijn hem zo? Hoe groot was de impact van zijn Ans en Hans krijgen de kans, een strip vol expliciete seks, maar ook met een duidelijke boodschap. En komt er een vervolg op zijn illustraties van Bob Dylan songs?

Voorleeshoekje

Margreet de Heer geeft zichzelf zoals ze nooit eerder deed in een spetterend Voorleeshoekje over Ans en Hans. Voor luisteraars die doneren via petjeaf.com heeft ze zelfs een Voorleeshoekje opgenomen waarbij ze uit de kleren gaat. En wie dat niet gelooft, moet vooral het filmpje bekijken tot het eind!

Links

En onder andere deze tekeningen van Theo van den Boogaard komen ter sprake in deze podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *