Babbelen met Toon van Driel en André van Duin

Je zou het misschien niet verwachten, maar André van Duin blijkt een enorme liefhebber van strips te zijn. Ooit heeft hij stapels Donald Ducks gehad, maar het meeste houdt hij nog van het werk van André Franquin. Vooral zijn Guust Flater is voor André van Duin een ware inspiratie geweest. Dus dat Toon van Driel uitgerekend van Van Duin een stripfiguur maakte, kon haast geen toeval zijn.

In De Complete André van Duin zijn al die strips die Toon van Driel in de jaren 80 maakte nu gebundeld. In deze extra Stripjournaal podcast hoor je hoe de boekpresentatie verliep, waarin de beide heren gezellig zaten te babbelen over strips, humor en hun gezamenlijke verleden.

Toon van Driel is vooral bekend geworden met zijn strips FC Knudde en De Stamgasten, en won in 1988 de Stripschapprijs. André van Duin sprak hem daarvoor toe in een videoboodschap, die je hieronder kunt terugkijken.

1 Comment

  1. Heerlijk om naar te luisteren. Toon heb ik heel lang persoonlijk meegemaakt. Ik heb nog een interview met hem liggen dat ooit alleen naar de pers is gestuurd. En ik ben nog steeds op zoek naar de foto van Toon en André samen die in de AVRObode/Televizier heeft gestaan in de rubriek Wordt Vervolgd. Voordat het programma een eigen blad kreeg, stonden er twee pagina’s in het omroepblad over Wordt Vervolgd en nieuws uit de stripwereld. Fijn dat je er weer bij was, Robin, en er meteen een podcast over hebt gemaakt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*