podcast

Over strips en AI met Ben van der Burg

5 juni 2023
Stripjournaal

In deze podcast hebben we het over de invloed van AI -artificial intelligence- op strips. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Sommigen zien interessante nieuwe mogelijkheden, anderen zien vooral een bedreiging.

Want bestaat het vak van tekenaar straks nog wel als een computer alle plaatjes kan maken? Komt er een moment dat we echt het verschil niet meer zien? En hoe zit het met auteursrecht? We praten daarover met Ben van der Burg, kenner van technologie en AI, en een collega van Robin bij BNR Nieuwsradio.

(Ben was na de opname zo snel weg, dat we geen foto hebben. Dus maar een plaatje met AI over strips en podcast)

Ook bellen we met illustrator en striptekenaar Michel Kok, die al wat heeft geëxperimenteerd met AI om tekeningen te maken. En natuurlijk is er het Voorleeshoekje van Margreet, dit keer een surrealistisch gesprek met de AI.

En Margreet heeft een mooie podcast-tip voor wie meer wil horen over AI: Comic Lab.

2 comments on “Over strips en AI met Ben van der Burg”

  1. Beetje late reactie, maar wat een waanzinnig interessante aflevering. Genoeg vragen die alleen in de (nabije) toekomst zullen worden beantwoord. En het voorleeshoekje klinkt dit keer bijna als ethische filosofie.
    Jammer dat de gedreven sidekicks gaan verdwijnen, maar ik kijk ook verwachtingsvol uit naar het nieuwe concept.

  2. Okee. Het is nog niet helemaal duidelijk waarom Seb afhaakt, hoewel ik me kan voorstellen, Seb kennende, dat hij graag meer op de actualiteit wil zitten en meer brandende kwesties wil aansnijden, maar ik neem aan dat Margreet en Robin dat ook willen. Het is altijd een ingewikkelde afweging, zeker als je maar een keer in de twee weken een programma kan maken. Je wil altijd relevant zijn. Dus in hoeverre lukt dat nu en in hoeverre kijk je terug op een periode waarin dat is gebeurd. Het is altijd worstelen met de tijd en de energie, terwijl het zo nodig is dat de media in strips gaat investeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *