podcast

'Het zijn heel betrokken lezers, we krijgen veel reacties op de strip'

20 november 2023
Stripjournaal

Het is een pareltje dat nog niet veel mensen in de stripwereld zullen kennen, tenzij je lid bent van MAX Magazine: de strip Kind aan Huis. Jan Dirk Barreveld en Robby van der Meulen maken deze strip al tien jaar voor Omroep MAX, en nu wordt de strip voor het eerst in album uitgebracht.

In Kind aan Huis trekt Eddie na een verbroken relatie weer in bij zijn ouders. Maar van harte gaat dat niet, de twee generaties zitten elkaar soms behoorlijk in de weg. Het is een strip die perfect past bij het publiek van Omroep MAX, en ze krijgen er dan ook veel reacties op van lezers, vertellen Jan Dirk en Robby in deze aflevering. Daar zit soms ook pittige kritiek tussen.

Eugène

Naast de scenario's voor Kind aan Huis maakt Jan Dirk Barreveld ook al ruim twintig jaar de strip Eugène. Wat heeft deze strip hem gebracht? En hoelang houdt hij het nog vol om grappen te maken rondom Eugène en zijn vrienden? Hij deelt zijn geheim in deze podcast.

Tot slot praten we over het reilen en zeilen van Studio Noodweer. Onder de vlag van die studio werken Jan Dirk Barreveld en Robby van der Meulen samen met een aantal andere tekenaars. En we leren tafelheer Jeroen Ooms wat beter kennen, ook wel bekend als Striplezer.

Presentatie: Robin Vinck
Tafelheer: Jeroen Ooms

4 comments on “'Het zijn heel betrokken lezers, we krijgen veel reacties op de strip'”

  1. Geweldige aflevering. Ben al jaren groot fan van het werk van Jan Dirk Barreveld en mijn pa vind de strip "kind aan huis" uit de max top. En ik vind het ook fijn om naar striplezer Jeroen te luisteren 💪🏻

  2. ‘Kind aan huis’ ga ik zeker lezen; het gesprek en de getoonde strip op deze pagina smaken naar meer! En net even gekeken op de site van studio ‘Noodweer’. Dit is een geweldig voorbeeld om als tekenaar geld te verdienen met een mooie combi tussen passieprojecten en opdrachten; echt geweldig! Deze mensen hebben echt door dat, wie kan delen, ook kan vermenigvuldigen.

    Last but not least kijk ik (of moet ik zeggen ‘luister ik’) uit naar de Podcast met Jeroen en zijn dochter; wat een leuk en origineel idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *