podcast

Het nieuwe jaar in met Peter en Tex de Wit

1 januari 2024
Stripjournaal

Om het nieuwe jaar vrolijk te beginnen, spreken we met tekenaar Peter de Wit en zijn zoon Tex. Peter is natuurlijk bekend van strips als Sigmund, S1ngle en Gilles de Geus. Tex is een andere kant uit gegaan, hij werkt voor de Avondshow met Arjen Lubach en heeft meegewerkt aan het satirische programma Klikbeet.

Hoe is het om op te groeien met een vader die een succesvolle striptekenaar is? Welke strips heeft Tex van dichtbij zien ontstaan? En welke humor heeft hij van zijn vader overgenomen?

Tex de Wit, Robin Vinck, Peter de Wit en Kees de Boer.

We kijken natuurlijk ook vooruit naar 2024, het jaar dat voor ons ligt. Peter onthult ambitieuze plannen die met films en kinderboeken te maken hebben. Tex heeft ook komend half jaar zijn handen vol aan de Avondshow met Arjen Lubach, en aan zijn eigen podcast Zo Opgelost.

Kees de Boer is wederom tafelheer, en ook hij heeft wilde plannen voor 2024, waar we ongetwijfeld in volgende podcasts op terugkomen.

Vriend van de Show

Wil je nog meer van Peter de Wit en Tex horen? Meld je dan aan bij Vriend van de Show, en dan krijg je nog een exclusieve extra podcast, alleen voor vrienden.

Presentatie: Robin Vinck
Tafelheer: Kees de Boer

2 comments on “Het nieuwe jaar in met Peter en Tex de Wit”

  1. Wat een geweldige podcast weer. Heb met veel plezier geluisterd naar familie de Wit. Heerlijke humor en ben ook erg benieuwd naar de strips die Peter gaat maken over de dood. Klinkt een beetje als zwartkijken van Franquin. Die film die ze willen maken klinkt ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *