stripnieuws

Moulinsart definitief in de hoek

27 oktober 2015
Stripjournaal

Moulinsart, het bedrijf dat de rechten van Kuifje bezit, heeft een gevoelige tik gekregen. Een tijdje terug besliste de het Gerechtshof in Den Haag al dat het Hergé Genootschap best Kuifje-afbeeldingen uit de albums mag gebruiken, en nu is die uitspraak in hoger beroep bekrachtigd.

Afbeeldingsresultaat voor herge genootschapEen mooie dag voor elke stripliefhebber, want Moulinsart maakt het hobbyisten die zonder commerciële bijbedoelingen met strips bezig zijn bijzonder moeilijk. Zo wilde het bedrijf 35.000 euro per tijdschrift van het Hergé Genootschap voor het gebruik van Kuifje-afbeeldingen. Maar volgens het Hof liggen de rechten voor de afbeeldingen uit de albums helemaal niet bij Moulinsart, en dus mag het Genootschap ze gewoon gebruiken. De auteursrechten voor alle andere afbeeldingen van Kuifje zijn wel voor Moulinsart.

Hopelijk neemt Moulinsart nu haar verlies en gaat het bedrijf eens goed over de toekomst nadenken...

One comment on “Moulinsart definitief in de hoek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *