stripnieuws

Standbeeld Marten Toonder pas in 2017 terug

3 april 2016
Stripjournaal

Het beeld Ode aan Marten Toonder dat bij Station Blaak in Rotterdam stond, komt volgend jaar pas terug. Dat heeft de gemeente Rotterdam laten weten. Het beeld had al dit voorjaar terug moeten komen, maar het wordt nu maart of april 2017.

03-04 toonderUPDATE: Het beeld wordt op 2 mei 2017 teruggeplaatst

Het beeld is vorig jaar weggehaald omdat er aan een verdiepte fietsenstalling naast Station Blaak wordt gewerkt.De gemeente laat weten dat ze daarbij ook afhankelijk is van werkzaamheden van derden, zoals de RET. Daar is dus ergens vertraging ontstaan.

Ondertussen wordt het beeld wel helemaal opgeknapt. Er worden kleine beschadigingen hersteld en de Tom Poes die bovenop staat, krijgt een hele nieuwe lik verf van kunstenaar Luuk Bode, één van de makers van het beeld. Ode aan Marten Toonder werd in 2002 onthuld ter ere van de negentigste verjaardag van Marten Toonder. Het is een obelisk van ruim zes meter hoog, met Tom Poes fier bovenop een wereldbol. Aan de voet van de obelisk zijn op een bank vier bekende figuren uit de strips van Toonder te vinden: markies De Cantecler, burgemeester Dickerdack, professor Sickbock en schilder Terpen Tijn. Het beeld is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een publiekslieveling.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *