Stripglossy wil strips naar het grote publiek brengen

Vanaf aanstaande vrijdag is de boekhandel een bijzonder blad rijker: de Stripglossy. Vergeet de Linda of de Maarten, de nieuwste glossy is helemaal in het teken van strips. Dat vinden wij stripliefhebbers natuurlijk fijn, maar de Stripglossy wil zich juist richten op een breder publiek.

Uitgever Seb van der Kaaden deed zijn visie op strips uit de doeken bij Roelof Hemmen op BNR Nieuwsradio. Weet Roelof bijvoorbeeld wel wie Daan Jippes is? Luister dat gesprek hier terug:

 

De Stripglossy wil de strip uit het kinderhoekje halen, doordat het als volwaardig stijlvol magazine tussen de andere bladen ligt. ‘Het is zichtbaar’, zegt Van der Kaaden. ‘Het huidige stripblad wordt bijna niet meer gekocht, want het ligt niet naast de Linda. Dus het is niet eens zichtbaar. En men heeft het idee dat strips voor kinderen zijn, omdat ze alleen maar die Donald Duck zien.’ Met de Stripglossy moet de strip in ieder geval een stuk zichtbaarder worden.

En dat geldt niet alleen voor de strip, ook voor de striptekenaar. Waar sommige romanschrijvers Bekende Nederlanders worden, blijven de meeste striptekenaars anoniem. De Stripglossy wil een platform bieden om ook de tekenaars als sterren neer te zetten. Met goede foto’s worden de mensen achter de strip gepromoot. ‘Heel veel striptekenaars zijn daar heel erg behoudend in, die zouden daar zelf ook wat meer aan kunnen doen. Maar er moet ook een platform geboden worden.’

We zullen zien of het lukt om met de Stripglossy dat brede publiek te bereiken. Met een prijs van 8,95 is het blad aan de dure kant, juist voor de consument die niet direct iets heeft met strips. Aan de andere kant kan de mooie glossy uitvoering misschien mensen verleiden die anders de strip zouden laten liggen.

1 Trackback / Pingback

  1. Rhonda geeft kijkje achter de schermen – Stripjournaal

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*