stripnieuws

Cross Comix festival 'overladen met superlatieven'

10 oktober 2016
Stripjournaal

De initiatiefnemers van het Cross Comix festival zijn nog steeds een beetje overdonderd door het grote aantal positieve reacties na de eerste editie. Dat laat mede-organisator Robert van der Kroft aan Stripjournaal weten. 'Het was meer dan geslaagd.'

10-10-cross-comix-1

Foto: Simple Studio

Cross Comix was afgelopen zaterdag in de Rotterdamse Schouwburg. Van der Kroft, tekenaar van  onder andere Sjors en Sjimmie, is zo blij met het verloop van het festival dat hij moeite heeft om er een hoogtepunt uit te pikken. 'Eigenlijk waren vooral alle reacties het mooiste. Iedereen overlaadde ons met superlatieven.' En dat belooft meteen iets voor volgend jaar.

Pilot
Deze eerste editie van het Cross Comix festival was nog maar een kleine pilot-versie. Volgend jaar moet het groter, en dat gaat zeker lukken, denkt Van der Kroft. 'De sponsoren van dit jaar doen volgend jaar ook weer mee. Maar we waren nu te laat om echt grote sponsoren binnen te halen. Die hebben we nu laten zien wat we kunnen, en er zijn er aan paar die al belangstelling hebben getoond.'

Van der Kroft wil volgend jaar een groter deel van de stad erbij betrekken, met de schouwburg, De Doelen en bioscoop Pathé als centraal punt. 'Die liggen bij elkaar op één plein, dus dan loop je makkelijk heen en weer.'

10-10-cross-comix-2

Foto: Simple Studio

24-Hour Comics Day
Er lopen ook gesprekken met museum de Kunsthal en Boijmans van Beuningen. 'We gaan meteen aan de slag voor een nog leuker festival volgend jaar. Als we het dan in het eerste weekend van oktober doen, kunnen we ook 24-Hour Comics Day organiseren op het Cross Comix festival.'

Kijk voor foto's van Cross Comix op de facebookpagina van Simple Studio.

UPDATE
Ook striptekenaar Maaike Hartjes, die eerder dit jaar behoorlijke kritiek had op de Stripschapprijzen, is erg te spreken over het Cross Comix festival, getuige haar bericht op facebook.

https://www.facebook.com/maaike.hartjes/posts/1204755276248041

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *