stripnieuws

Wafelenbak als eerbetoon op de Boekenbeurs

7 november 2016
Stripjournaal

Volledig in de traditie van Nero organiseren de gemeente Hoeilaart en Standaard Uitgeverij ieder hun eigen 'wafelenbak'. Het is een prachtig eerbetoon aan de gisteren overleden Marc Sleen.

De verhalen van Nero werden steevast afgesloten aan een grote tafel bij de held thuis, waar zijn vrouw een enorme hoeveelheid wafels bakte om de goede afloop te vieren. Op twitter suggereerden verschillende mensen al om vandaag dan ook een wafelenbak te houden.

07-11 wafelenbak.jpg

Nero's woonplaats
De gemeente Hoeilaart, waar Marc Sleen woonde en waar Nero een standbeeld heeft, organiseert komende zaterdag een wafelenbak. Iedereen die wil meedoen wordt opgeroepen om na de begrafenis met wafelijzer af te zakken naar het Felix Sohiecentrum. De gemeente zorgt voor elektriciteit en deeg.

Een dag eerder is er ook een wafelenbak op de Boekenbeurs in Antwerpen. Standaard Uitgeverij organiseert het festijn naar aanleiding van het overlijden van Marc Sleen als afsluiter van de beurs. De wafelenbak is vrijdag vanaf 16.00 uur te vinden in Hal 4.

Reacties
07-11-nero-1'Met het overlijden van Marc Sleen is een fundament onder de Vlaamse strip weggeslagen', reageert Jeroen Overstijns, CEO van WPG Uitgevers. 'Hij heeft een stempel gedrukt op onze kunst maar meer nog op onze fantasie en op onze humor. Natuurlijk leeft zijn erfenis verder in zijn vele opvolgers. Zij erven van hem de onmiskenbare moppentrommel, het talent om personages te creëren die we zelf willen zijn, en het vermogen om verhalen te vertellen die ons overal naartoe leiden, als ze maar eindigen met wafelenbak.'

De uitgeverij werkt aan een speciaal hommage-album van het laatste Nero-verhaal Zilveren Tranen, met veel persoonlijke getuigenissen en illustraties. Het was de laatste wens van Sleen en hij heeft het album nog zelf samengesteld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *