stripnieuws

Stripschapprijs 2017 voor Willem Ritstier

7 december 2016
Stripjournaal

De  gelukkige winnaar van de Stripschapprijs 2017 is Willem Ritstier. En dat is bijzonder, want als scenarist staat Ritstier heel wat minder in de kijker dan de gemiddelde tekenaar. Goed dat de jury nu eens heeft gekeken naar iemand die de verhalen schrijft.

Winnaar van de Stripschapprijs 2017 Willem RitstierBekende stripreeksen van zijn hand zijn Flip, Jack Pott, Storm, Ronson Inc en Soeperman. Jarenlang maakte hij samen met tekenaar Minck Oosterveer avonturenstrips voor de Telegraaf zoals Nicky Saxx en Zodiak, tot het overlijden van Oosterveer in 2011.

Lees ook: Willem Ritstier: Gewoon zitten en beginnen

‘De basis van een goede strip is het verhaal’, aldus de jury. ‘Toch is het de tekenaar die vaak alle aandacht krijgt. Al te vaak wordt vergeten dat zonder een goed verteld relaas, een interessant plot en herkenbare karakters een strip niet meer dan verzameling ‘dode’ plaatjes is.’

Met de prijs voor Willem Ritstier wil Het Stripschap ook het vak van scenarist in de spotlights zetten. Een mooi gebaar! De Stripschapprijs wordt uitgereikt tijdens De Stripdagen op 4 en 5 maart in Rijswijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *