stripnieuws

Kuifje komt naar de Grote Markt in Brussel

4 januari 2017
Stripjournaal

Net als bijna 90 jaar geleden komt Kuifje komend weekend weer in levenden lijve naar de Grote Markt in Brussel. Ter gelegenheid van de eerste kleurenuitgave van Kuifje in het land van de Sovjets rijdt hij in een echte Amilcar van het station naar de Grote Markt.

Kuifje in het land van de Sovjets in kleurHet evenement is een bijzondere verwijzing naar het verhaal, maar ook naar het allereerste Kuifje-evenement. Op de laatste pagina van Kuifje in het land van de Sovjets heeft zich in Brussel een enorme menigte verzameld om de jonge reporter en zijn trouwe Bobbie te verwelkomen als zij terugkomen uit de Sovjetunie. Om het eerste album te promoten, besloot de uitgever deze scène ook in het echt te laten plaatsvinden. En zo gebeurde het dat een acteur verkleed als Kuifje en zijn hondje Bobbie (die naar het verhaal gaat een beetje nukkig was) in 1930 een enorme massa op de been brachten. Van het station gingen ze in een open wagen naar de Grote Markt: een waar media-event avant la lettre.

Aankomst van Kuifje en Bobbie in Brussel

Bobbie-lookalike
Nu dit album voor het eerst in kleur uitkomt, krijgt Kuifje ook weer zijn grootse entrée in Brussel. Zaterdag 7 januari komt hij om 14.00 uur aan op station Brussel-Centraal, waarna hij na een rit door de stad rond 14.30 uur de Grote Markt op rijdt. Zonder nukkige Bobbie dit keer, want Kuifje-fans worden uitgenodigd om hun eigen Bobbie mee te nemen. De beste Bobbie-lookalike krijgt een mooie prijs krijgt uitgereikt, en ook iedereen die verkleed komt als Kuifje krijgt een beloning. Op 11 januari verschijnt dan het album waar het allemaal om te doen is: Kuifje in het land van de Sovjets, in kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *