stripnieuws

Amoras gaat verder met De Kronieken

25 februari 2017
Stripjournaal

Na zes delen leek de serie Amoras afgerond, maar op 15 maart verschijnt er toch een nieuw deel: De Kronieken van Amoras. Het wordt een nieuwe reeks van verhalen van steeds twee of drie albums, die achtergronden geven bij de historie van de hoofdfiguren. Deel 1: De zaak Krimson.

De cover van De Kronieken van AmorasIs Krimson geboren als psychopaat? Of is hij zo geworden? Hoe komt het dat Lambik hem al eerder kende? Dat zijn de vragen die in deze eerste reeks van De Kronieken beantwoord worden. In het eerste Suske en Wiske-verhaal waarin Krimson voorkomt -Het Rijmende Paard- wordt duidelijk dat Lambik Krimson al kent. Maar waar hij hem van kent is nooit opgehelderd, en dat verhaal is precies waar Marc Legendre en Charel Cambré hun fantasie op losgelaten hebben.

Marc Legendre op de site van WPG Uitgevers: 'Van toen ik als snotaap Het Rijmende Paard las, vroeg ik mij af hoe het kan dat Lambik in dat album de enige is die Krimson kent. Was er iets gebeurd, deelden die twee een verleden? Toen Charel en ik klaar waren met Amoras en we ons afvroegen ‘what’s next?’, kwam die scène uit Het Rijmende Paard dan ook snel op tafel. En het was meteen duidelijk, niet alles is verteld.'

Exclusief materiaal

Rondom de lancering van De Kronieken van Amoras komt de uitgeverij weer met een bijzonder publiciteitsoffensief. Vijfhonderd Amoras-liefhebbers krijgen namelijk een gesigneerd exemplaar van het album nog voor het in de winkels ligt, exclusief materiaal en ze maken 'deel uit van een niet gepubliceerde verhaallijn.' In ruil daarvoor moeten deze fans helpen de verhalen te delen op social media. Inschrijven kan nog tot 27 februari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *