Nieuw stripfestival Antwerpen een jaar uitgesteld

Met veel bombarie werd anderhalve maand geleden het nieuwe Internationaal Stripfestival Antwerpen aangekondigd, maar nu maken de organiserende uitgeverijen Ballon Media en WPG een pijnlijke uitglijder: het festival wordt met een jaar uitgesteld.

Affiche van Internationaal Stripfestival AntwerpenVan 5 t/m 7 mei zou het Internationaal Stripfestival Antwerpen de bekende tegenhanger van Angoulême naar de kroon steken. Nog voor er een programma bekend was, werd in een ronkende persconferentie dit nieuwe evenement aangekondigd. Maar helaas, het bleek iets te enthousiast. ‘In de loop van de voorbereiding zijn enkele bijzonder relevante deelprojecten ontstaan die de deadline van mei 2017 niet zouden halen’, geven de uitgeverijen als enigszins cryptische reden voor het afblazen van het festijn.

Toch geloven WPG Uitgevers en Ballon Media nog steeds in het project. ‘We doen dit enerzijds met spijt in het hart omdat er zowel inhoudelijk als naar sponsors en partners toe reeds een mooi traject werd afgelegd. Maar anderzijds zijn we verheugd over de mogelijkheden die ontstaan door alsnog de noodzakelijke tijd te nemen voor de organisatie van ISA.’ Wordt vervolgd in 2018 dus.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*