stripnieuws

Libelle brengt herinneringsalbum Jan Kruis uit

8 april 2017
Stripjournaal

Als eerbetoon aan Jan Kruis, die in januari overleden is, ligt er vanaf dit weekend een herinneringsalbum in de winkels van Libelle, het blad waarin jarenlang (en nog steeds) Jan, Jans en de Kinderen verschenen. Daarnaast gaat Libelle TV binnenkort filmpjes van het stripgezinnetje maken.

Ode aan Jan Kruis LibelleIn het speciale album zijn de beste, mooiste, grappigste en onroerendste afleveringen van Jan, Jans en de Kinderen samengevoegd die Jan Kruis tekende in de dertig jaar dat hij de strip zelf maakte. Ook wordt er gekeken naar de invloed die de strip op de Nederlandse cultuur heeft gehad, en blikken oud-hoofdredacteuren van Libelle terug op hun samenwerking met Kruis. Zelfs het door Kruis bedachte feest Sint Pannekoek komt aan bod.

Animatie

Libelle TV is ondertussen bezig met animatiefilms van de stripfiguren. Ze beloven er maandag mee te beginnen en zijn zo te zien nog op zoek naar mensen die de stemmen willen inspreken.

Vanaf maandag op Libelle TV: Jan, Jans en de kinderen

Vanaf maandag gaan we Jan, Jans en de kinderen uitzenden als eerbetoon aan Jan Kruis. En jij maakt kans om de strips in te spreken! Houd onze Facebookpagina goed in de gaten..

Geplaatst door Libelle TV op vrijdag 7 april 2017

<br\>Het laat zien dat Jan Kruis gewoon voort blijft leven in zijn figuren. Bijvoorbeeld in Westerbork, waar binnenkort als het goed is een Jan Kruis Museum komt. Op dit moment heeft het Stripmuseum in Groningen nog een mooie tentoonstelling over Kruis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *