stripnieuws

Teaser van animatiefilm Agent 327 online

15 mei 2017
Stripjournaal

Het is alsof Agent 327 altijd al een figuurtje in een animatiefilm is geweest. Alles klopt aan de teaser die animatiestudio Blender Institute heeft vrijgegeven. In Operation Barbershop moet Agent 327 het in een kapperszaak opnemen tegen aartsvijand Boris Kloris.

https://youtube.com/watch?v=mN0zPOpADL4%22+frameborder%3D%220%22+allowfullscreen%3E%3C

Voor het eerst zien we de geheim agent van Martin Lodewijk in een langer filmpje in beweging. In het Engels, want het filmpje van 3.50 minuten is bedoeld als pitch om te testen of een internationaal publiek er ook op aanslaat, en om vervolgens financiers of co-producenten te vinden. De bedoeling is dat uiteindelijk een team van 80 creatieve en technische mensen aan de film gaat werken, met een budget van 14 miljoen euro.

Animatiefilm Agent 327

Agent 327, Blender Animation Studio 2017, gebaseerd op origineel werk van Martin Lodewijk

'Ik ben redelijk onder de indruk, ja', zegt Martin Lodewijk met veel gevoel voor understatement tegen Stripjournaal. 'Afgelopen vrijdag heb ik hem al op Tuschinski-formaat gezien, dan sta je wel even paf. Hij acteert echt als IJzerbroot. Ik had gedacht dat ik er meer moeite mee zou hebben.'

Lodewijk is zijdelings betrokken bij het maken van de Agent 327 animatiefilm. 'Als ik opmerkingen heb, doen ze er ook echt iets mee. Dat vind ik heel leuk. Ik moet wel uitkijken dat ik me er niet te veel mee ga bemoeien.'

Nu moet de film dus verkocht worden, maar dat wordt volgens Lodewijk geen probleem. 'Ton Roosendaal (van de animatiestudio) kwam vrijdag net terug uit Hollywood, en het ziet er goed uit. Wat Amerikanen er mooi aan vinden, is dat het geen Pixar-sfeer heeft. Pixar is wat onschuldiger. Agent 327 ook wel, maar een stuk minder, de strip komt erin door. En er is interesse van over de hele wereld. Frankrijk, China, Canada.'

Na twee jaar komt dit project nu dan echt op stoom. Wanneer de hele film af is, is nog niet te zeggen, dat is afhankelijk van de financiering.

Meer op de website van de film.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *