stripnieuws

Tentoonstelling over Asterix en de Belgen in Brussel

22 mei 2017
Stripjournaal

Het bezoek van Asterix aan België is iets dat de Belgen nog steeds met trots vervult, en dus start het Belgisch Stripcentrum -beter bekend als Stripmuseum Brussel- een tentoonstelling die volledig gaat over Asterix en de Belgen. Zelfs Manneken Pis wordt in Asterix-kleding gehuld.

Asterix en de Belgen tentoonstellingAsterix en de Belgen begint met het bekende citaat uit de Gallische Oorlogen van Julius Caesar: 'De Belgen zijn de dappersten der Galliërs...' Dat laten de onoverwinnelijke Galliërs uit het bekende dorpje natuurlijk niet op zich zitten, en dus trekken zij de grens over richting de Belgische volkeren zoals Nerviërs en Menapiërs. De thema's in het album komen ook in de expositie terug: het Belgische Gallië, de Belgische helden en beroemdheden, de taal, de Belgische cultuur en geschiedenis, de gastronomie en ten slotte de weergave van de Belgen in de serie als geheel. Iedereen krijgt in het Stripmuseum de kans om zijn kennis over België te testen. De tentoonstelling loopt van 1 juni tot en met 3 september.

Dossier Asterix en de Belgen

En dat is nog niet alles, want een dag voor de start van de expositie verschijnt er een eenmalige dossier-uitgave van het album Asterix en de Belgen, met zestien pagina's achtergrondinformatie en schetsen. Voor de verzamelaars verschijnt hiervan ook een luxe-editie, en bovendien is bekend gemaakt dat er voortaan van elk nieuw Asterix-album een luxe-uitgave verschijnt, net zoals in het Frans.

Verder weer stripspeciaalzaak.be te melden dat er een nieuwe animatiefilm van Asterix in de maak is. Vorige keer werd De Romeinse Lusthof verfilmd, dit keer gaan de producenten aan de slag met een eigen verhaal, grotendeels gebaseerd op De Ronde van Gallië en Het Gouden Snoeimes. Asterix en Obelix moeten in deze film Gallië rondreizen om een jonge druïde te vinden die het geheim van de toverdrank kent. Panoramix heeft namelijk een ongeluk gehad, en kan de drank niet meer zelf maken. De titel wordt 'Le Secret de la Potion Magique' (Het Geheim van de Toverdrank), en de film zou in december 2018 moeten uitkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *