stripnieuws

Remake van vergeten strip Peter van Straaten

15 juni 2017
Stripjournaal

In de jaren 70 verscheen de strip Llewelyn Fflint van Peter van Straaten en Yvan Delporte in stripblad Pep, maar daarna is deze strip vrij snel vergeten. Scenarist Ger Apeldoorn en tekenaar Fred de Heij hebben de draad weer opgepakt, en komende week verschijnt hun remake van Llewelyn Fflint in album: Fflint en het Mysterie van de Nevelhaaien.

Cover Llewelyn FflintFflint is een realistisch getekende detectiveserie, die zich afspeelt in het Londen van Koningin Victoria. Hoofdpersoon Llewelyn Fflint is bibliothecaris in het National Museum en stelt daar eigenlijk weinig voor. Behalve dat zijn grote kennis en inzicht hem in staat stellen om vreemde zaken op te lossen. Want ondanks de realistische tekenstijl, stuit Fflint regelmatig op zaken die niet te verklaren zijn.

Stripglossy

De remake van Llewelyn Fflint werd eerder voorgepubliceerd in de Stripglossy. De strip ademt in alles de sprookjesachtige en mistige Victoriaanse stijl, helemaal in lijn met bekende series als Sherlock Holmes of Ripper Street. Aan de eigenwijze Fflint -met zijn vooruitstekende tanden bepaald niet moeders mooiste- moet je als lezer in het begin even wennen, maar je sluit hem al gauw in je hart. Hij weet steeds de vinger op de zere plek te leggen en heel ingenieus de zaak te ontrafelen.

Het album ligt vanaf zaterdag 17 juni in de winkel, inclusief hardcover-versie met uitgebreid dossier.

De auteurs van Llewelyn Fflint

Fred de Heij (links) en Ger Apeldoorn in Victoriaanse stijl. © Peter Beemsterboer/Stripglossy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *