stripnieuws

Echte Eenhoorn van Kuifje geveild voor 40.000 euro

24 juni 2017
Stripjournaal

Wist je dat het beroemde scheepsmodel uit Kuifje en het geheim van de Eenhoorn echt bestaat? Het is afgelopen week in Brussel geveild voor 40.000 euro, inclusief veilingkosten.

Het originele model van De Eenhoorn.

Het originele model van De Eenhoorn. © Galeries Moderne Brussel

In het verhaal koopt Kuifje het model van het zeventiende eeuwse schip op een rommelmarkt om het cadeau te geven aan kapitein Haddock. Het blijkt een model te zijn van De Eenhoorn, het schip van de voorvader van de kapitein: François Ridder Haddoque. Het stort Kuifje in een avontuur dat uiteindelijk leidt naar de schat van Scharlaken Rackham en kasteel Molensloot.

Lees ook: Deze Kuifje-tekeningen hebben records opgeleverd

Hergé laat De Eenhoorn maken

Het model van De Eenhoorn bestaat echt. Hergé heeft het in 1942 besteld bij een professionele maquettebouwer, om het te gebruiken als voorbeeld voor zijn tekeningen. Tot 1960 heeft de maquette in zijn kantoor gestaan. Daarna heeft hij het cadeau gedaan aan zijn dierenarts, die een enorme liefhebber was van modelschepen. Nu die overleden is, heeft de familie besloten het schip te veilen.

De veiling vond plaats bij de Galerie Moderne in Brussel, en de geschatte opbrengst was tussen 15.000 en 20.000 euro. Uiteindelijk werd het kavel een stuk hoger afgehamerd, namelijk op 32.000 euro. Met de veilingkosten erbij mag de eigenaar 40.000 euro neerleggen voor dit bijzondere scheepsmodel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *