stripnieuws

Enrico Marini gaat eigen versie van Batman tekenen

24 juni 2017
Stripjournaal

Hij is een icoon van de Europese strip, en hij gaat nu zijn tanden zetten in een typisch Amerikaans personage. De Italiaanse striptekenaar Enrico Marini gaat een tweeluik maken van Batman.

Ballon Media, partner van de Franse uitgever Dargaud, heeft dat afgelopen week met weinig verholen trots bekend gemaakt. Het eerste deel van de twee Batman-verhalen verschijnt in november, deel twee in het voorjaar van 2018. De titels van de albums blijven nog even geheim.

Batman door Enrico Marini

Copyright © 2017 DC Comics. All Rights Reserved. Batman and all related indicia are trademarks of DC Comics. All Rights Reserved. © 2017 Marini - Dargaud Benelux (Dargaud-Lombard s.a.)

Europa versus de VS

Enrico Marini is bekend van de succesreeksen De Schorpioen en De Adelaars van Rome (wereldwijd meer dan een half miljoen verkochte exemplaren). Zijn moderne, realistische tekenstijl heeft een typisch Europees sausje, en dat maakt de combinatie met Batman bijzonder spannend. Of zoals de uitgever het zegt: 'Zijn flamboyante tekenstijl en unieke, cinematografische manier van story telling ontketenden een ware revolutie in de Franco-Belgische stripindustrie. Dat net hij zijn persoonlijke, adembenemende visie op stripverhalen overbrengt naar de overbekende wereld van de Dark Knight, is niets minder dan spraakmakend, en ongezien in de Europese stripwereld.'

Lees ook: 'Spider-Man heeft veel gemeen met Aristoteles'

Marini zelf heeft er ook zin in. Hij zegt dat hij de superheld al goed kent. 'Batman is mijn absolute superheld, al sinds mijn kindertijd. Het is een enorme eer om met Batmans universum aan de slag te mogen gaan en er mijn eigen ideeën aan toe te voegen.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *