stripnieuws

Inktspotprijs heeft een nieuwe sponsor

29 juni 2017
Stripjournaal

De belangrijkste Nederlandse prijs voor cartoonisten kan blijven bestaan. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid neemt de sponsoring van de Inktspotprijs over. De prijs kwam even in de problemen na het wegvallen van de belangrijkste geldschieter.

De InktspotprijsDe Inktspotprijs is jarenlang financieel ondersteund door de Stichting Democratie en Media, maar die stichting heeft besloten dat dit het laatste jaar is. Beeld en Geluid neemt de financiering nu over. 'Beeld en Geluid vertelt het verhaal van mens, media en maatschappij in zijn volle breedte', aldus Jan Müller, algemeen directeur van Beeld en Geluid. 'Zeker na de recente fusie met het Persmuseum zijn wij er dan ook trots op dat we ook deze vorm van media en het vrije woord kunnen ondersteunen.' Saskia van Loenen, voorzitter van de Stichting Pers & Prent die de Inktspotprijs uitreikt, is natuurlijk enthousiast: 'We zijn heel blij met onze nieuwe sponsor. Dit gaat een mooie en langdurige samenwerking opleveren!'

Pers & Prent is dankbaar voor iedereen die de stichting al heeft gesteund of nog gaat steunen. Nog steeds is elke bijdrage welkom, staat op hun site te lezen.

Vriend van de Inktspotprijs

Omdat alle beetjes helpen kun je vanaf 35 euro vriend worden van de stichting Pers & Prent. In ruil daarvoor krijg je een uitnodiging voor de feestelijke uitreiking van de prijs in Nieuwspoort, en een mooi boek met de beste honderd cartoons van het jaar. Als bedrijf kun je 500 euro of meer overmaken, waarmee je meteen als sponsor wordt vermeld van de Inktspotprijs. Ook krijg je een vermelding met logo bij alle exposities en in het boek.

De laatste Inktspotprijs is gewonnen door Peter van Straaten, een kleine twee maanden voor zijn overlijden. Hij was toen al te ziek om de prijs op te halen. In september wordt de prijs voor dit jaar uitgereikt, onder leiding van juryvoorzitter Claudia de Breij.

2 comments on “Inktspotprijs heeft een nieuwe sponsor”

  1. […] democratie. Moslimknuffelaars van Stichting Democratie en Media Charlie Hebdoen de Inktspotprijs. Inktspotprijs zoekt sponsors na stoppen subsidie - Stripjournaal. De belangrijkste Nederlandse prijs voor cartoonisten wordt bedreigd in haar voortbestaan. De […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *