stripnieuws

Fokke en Sukke Schoolagenda alleen nog maar digitaal

6 juli 2017
Stripjournaal

Voor het eerst in vijftien jaar is er geen Fokke en Sukke Schoolagenda verschenen. De papieren agenda wordt namelijk steeds minder verkocht, en dus blijft alleen de digitale versie over.

De laatste papieren Fokke en Sukke Schoolagenda.

De laatste papieren schoolagenda van Fokke en Sukke.

'Hoewel de Schoolagenda nog redelijk verkocht, merkten we dat de animo voor gedrukte agenda's steeds kleiner werd', meldt uitgeverij Catullus, de uitgeverij van tekenaar Jean-Marc van Tol. 'Dus hebben we met pijn in ons hart het besluit genomen om de schoolagenda dit jaar niet te drukken.' De Fokke en Sukke Schoolagenda is wel nog digitaal te krijgen, en is daar zelfs gratis. 'U kunt teleurgestelde brugpiepers (met een iPhone) wijzen op het bestaan hiervan', aldus de uitgeverij.

Woordjes leren met Fokke en Sukke

In de app verschijnen de strips van Fokke en Sukke naast het rooster of de cijferlijst. De app werkt samen met Magister, een app voor schoolresultaten en huiswerk, en met WRTS, een app om woordjes te leren. De Fokke en Sukke Schoolagenda geeft een pushbericht als er een cijfer aan Magister is toegevoegd, en met de eigen widget kun je precies hoelang de schooldag nog duurt of wanneer de volgende vakantie is. De Fokke en Sukke Schoolagenda app kun je vinden in iTunes.

Zie ook: Fokke en Sukke-tekenaar ontwerpt eigen cover van Kuifje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *