stripnieuws

Donald Trump met 'Alternative Facts' in Eppo

7 augustus 2017
Stripjournaal

Hoe gaat het eraan toe achter de schermen van het Witte Huis met Donald Trump aan het roer? In de nieuwe satirische strip 'Alternative Facts' die deze week in Eppo staat, speelt Donald Trump de hoofdrol en probeert hij op zijn eigen wijze 'fake news' te weerleggen. Tekenaar Fred de Heij: 'Voor een satirische strip is Trump ideaal. Nu maar hopen dat hij lang voortblundert.'

Donald Trump in EppoDe korte verhalen over Donald Trump komen van de hand van Noël Ummels en Pieter Albert en worden getekend door Fred de Heij. Alternative Facts is een politieke satire waarin we de president volgen op het wereldtoneel. Zo reist Trump af naar Saoedi-Arabië voor spectaculaire deals, smeedt hij een complot met Kim Jong-Un en lost hij in Nederland op geheel eigen wijze de kabinetsformatie op.

Thriller over Donald Trump

In eerste instantie wilden Ummels en Albert een thriller maken rondom de controversiële Amerikaanse president, maar het verhaal werd vanzelf satire. 'Dat komt doordat Trump zich met zijn grote mond door zijn presidentschap blundert', verklaart Ummels in het stripblad. Bovendien zou een lang verhaal -wat het zou worden om er een goede thriller van te maken- snel ingehaald kunnen worden door de actualiteit. Elke dag is er immers wel een nieuw relletje in het Witte Huis.

Alternative Facts staat in ieder geval tot het eind van het jaar in Eppo. Aan inspiratie voor sappige verhalen zal het trio achter de strip -dankzij The Donald himself- geen gebrek hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *