stripnieuws

Hanco Kolk brengt Robbedoes naar Rotterdam

29 augustus 2017
Stripjournaal

Op 25 oktober verschijnt het Robbedoes-avontuur Tulpen uit Istanboel van de hand van Hanco Kolk. Het verhaal brengt de Franse held naar Rotterdam, en de eerste pagina’s staan nu online.

Het album maakt deel uit van de reeks Robbedoes door… die gasttekenaars en scenaristen de gelegenheid geeft om hun interpretatie van de strip te geven. Zo hebben onder andere Zidrou, Yann en Olivier Schwartz al eens hun tanden in Robbedoes gezet. Het is nu voor het eerst dat een Nederlander dit mag doen.

Humor

De eerste pagina’s staan al meteen bol van de typische absurde Hanco Kolk-humor zoals we die ook kennen van Gilles de Geus. Hij steekt de draak met het niet-lullen-maar-poetsen-imago van de Rotterdammers en de vele bouwprojecten die de stad in de afgelopen decennia heeft ondergaan. Complete bouwwerken worden in enkele plaatjes om een stomverbaasde Robbedoes en Kwabbernoot heen gebouwd.Robbedoes door Hanco Kolk

Lees ook: Gilles de Geus met pensioen

De graaf van Rommelgem vraagt het duo om naar Rotterdam te komen omdat hij een zeer geheime code van een Russische college heeft binnengekregen. De pientere Robbedoes weet de code te kraken, en daar begint een avontuur dat een hoog Koude Oorlog-gehalte lijkt te hebben.

Vanaf 25 oktober dus in de winkel, hier kun je alvast de eerste pagina’s bekijken.

Eerder maakte Hanco Kolk een stripmuur van Robbedoes in Middelkerke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *