radio

Duurste Kuifje kost ruim 68.000 euro

25 september 2017
Stripjournaal

De veiling van het speciale Kuifje-album van De Zwarte Rotsen heeft bij veilingsite Catawiki ruim 68.000 euro opgeleverd. Het is daarmee de duurste Kuifje ooit. De opbrengst was wel minder dan verwacht, want vooraf werd het boek ingeschat op 70.000 tot 95.000 euro.

Het bijzondere aan dit album is dat er tientallen plaatjes uit geknipt zijn. Naar verluid door Hergé zelf, wat deze versie van De Zwarte Rotsen een interessant werkdocument maakt.

Toch zijn er ondertussen ook vragen gerezen over dit album. Is het wel gebruikt als werkdocument door Hergé? Of is er een mooi verhaal aan een onverkoopbaar verknipt album gehangen? Dit kritische artikel van een Kuifje-kenner met de schuilnaam Popo Kabaka plaatst het hele verhaal in een ander licht. Het is inderdaad vreemd dat er op de foto's van het album amper aantekeningen te zien zijn, hoewel Hergé er volgens Catawiki aantekeningen voor zijn medewerkers in heeft geplaatst. Maar deze site kan niet duidelijk maken wat het verknipte album dan wel is. Waarmee de theorie van het werkdocument nog niet volledig van tafel is geveegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *